Szűrőprogramok gyermekeink védelme érdekében (ingyenesen letölthető)

Minden előfizetőnk figyelmébe ajánljuk az otthoni internet használat kiegészítését valamely gyermekvédelmi szoftver használatával. Egy ilyen szűrőprogram segítségével megóvhatjuk kiskorú gyermekeinket a nemkívánatos tartalmak megjelenésétől  ill. ellenőrizhetjük a keresők tartalmát, kiszűrhetjük a csak felnőtteknek szóló oldalakat.

Az alábbiakban olvashatják a NMHH ajánlását a témával kapcsolatban:

http://nmhh.hu/mediatanacs

Amit a gyermekvédő zárról tudni érdemes

Internet szűrő programMagyar nyelvű szűrőszoftverek

Biztonságos Böngészés Program
www.biztonsagosbongeszes.org
A Biztonságos Böngészés Program a Dolphin Knight szűrőszoftver speciálisan magyarországi viszonyokra, a magyar nyelv sajátosságait figyelembe vevő, továbbfejlesztett változata, mely otthoni és iskolai verzióban is elérhető.

Norton Online Family kid safe internet
family.norton.com/web/
Ezen az oldalon egy egész szűrőszoftver programcsalád érhető el, melyek nem csak számítógépeken, hanem internetképes mobiltelefonokon is alkalmazhatók. A program nem „titokban kémkedik” a gyerekek internetes tevékenysége után, hanem bevonja őket az „online nyomkövetésbe” biztonságos internethasználat érdekében. (A Norton Family telepítési útmutatójának kisfilmje itt érhető el, a telepítési útmutató leírása pedig itt tölthető le.)

Microsoft Windows – Szülői felügyeletkid safe internet - Gyermekbarát tartalom
https://account.microsoft.com/family/
A Microsoft Windows operációs rendszerében a „Szülői felügyelet” eszközzel meghatározható, hogy a gyerekek miként használhatják a számítógépet. Megadható például, hogy mely órákban használhatják a számítógépet, milyen játékokkal játszhatnak, és milyen programokat futtathatnak.

További informácíó a fenti és más angol nyelvű szoftverekről olvasható a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete honlapján.